Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищій раді правосуддя відбулася зустріч із представниками Програми USAID реформування сектору юстиції «Нове правосуддя»

01 березня 2018, 13:21

28 лютого 2018 року у Вищій раді правосуддя обговорили подальші кроки співпраці в рамках реалізації Програми USAID з реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» (далі – Проект).

Участь у заході взяли представники Програми: керівник Програми Девід Вон, заступник керівника Програми Наталія Петрова, юридичні радники Програми Сергій Сученко та Ашот Агаян, перекладач Програми Ірина Черненко.

Регіональну місію Агентства США з міжнародного розвитку USAID в Україні, Білорусі та Молдові представляли заступник директора відділу програм з розвитку демократії та врядування Місії Деніел Райан і спеціаліст з координації програм відділу програм з розвитку та врядування Місії Олександр Піскун.

Вищу раду правосуддя представляли Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, заступник Голови ВРП Вадим Беляневич, керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар, керівник служби інспекторів ВРП Володимир Куценко, начальник управління інформаційних технологій та захисту інформації секретаріату ВРП Олександр Радченко, начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату ВРП Владислав Гуртенко, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату ВРП Оксана Лисенко, головний спеціаліст відділу міжнародного співробітництва секретаріату ВРП Дар’я Богатчук.

Метою зустрічі стало обговорення питань супроводження діяльності Міжнародної консультативної ради при ВРП, моніторингу дисциплінарної практики Вищої ради правосуддя, навчання інспекторів ВРП, підготовки тренінгової програми для працівників секретаріату ВРП, практичного впровадження деяких її аспектів та строків їх виконання, можливості надання Проектом матеріально-технічної та експертної допомоги, створення та функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, посилення комунікаційної спроможності ВРП та судової влади загалом.

Голова ВРП Ігор Бенедисюк окреслив теми для обговорення, подякував учасникам Проекту за результати, яких вдалося досягти завдяки їх підтримці, висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Зокрема, І.Бенедисюк наголосив на необхідності координації діяльності міжнародних програм, проектів та секретаріату ВРП з метою інтенсифікації роботи Міжнародної консультативної ради ВРП. Голова ВРП зауважив, що ВРП готова до ролі лідера в процесі підготовки та проведення щомісячних зустрічей представників проектів міжнародної допомоги, що працюють у сфері зміцнення верховенства права.

Під час зустрічі також обговорили результати стажування групи інспекторів в Румунії, що відбулося за підтримки Проекту. Керівник служби інспекторів ВРП Володимир Куценко повідомив про підготовку плану за результатами стажування, згідно з яким буде проведено ознайомлювальні презентації для членів та працівників секретаріату ВРП, розміщено публікації щодо здобутого досвіду в засобах масової інформації, а також створено робочу групу для імплементації деяких позицій нормативних актів Румунії у розбудову інституту дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя.

Також у рамках співробітництва з Проектом в частині навчання інспекторів ВРП найближчим часом заплановано проведення із залученням вітчизняних та іноземних експертів міжнародної конференції в місті Києві для обговорення майбутніх шляхів розвитку та стандартизації процедур дисциплінарного провадження.

Окрему увагу учасники приділили обговоренню подальших кроків в рамках співпраці  з Проектом для реалізації заходів, спрямованих на посилення комунікаційної спроможності ВРП. Зокрема, обговорювалися можливості надання експертної та фінансової підтримки для оновлення і впровадження Комунікаційної стратегії ВРП, залучення експерта з комунікації для її практичного втілення, проведення форуму для прес-секретарів та тренінгів для прес-секретарів апеляційних судів з метою підвищення ефективності роботи прес-служб судів на регіональному рівні та видання інформаційних буклетів про діяльність ВРП.

Учасники Проекту висловили готовність підтримувати ВРП у реалізації пріоритетних напрямів її діяльності.

Прес-центр судової влади України