Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася конференція «Моніторинг судових процесів»

28 лютого 2018, 19:27

28 лютого 2018 року відбулася конференція «Моніторинг судових процесів», під час якої презентовано висновки за результатами першої програми моніторингу судових процесів в Україні.

Мета заходу – розгляд моніторингу судових процесів як інструменту сприяння судовій реформі, міжнародного досвіду у цій сфері, особливостей виконання програми моніторингу в Україні.

У конференції взяли участь представники Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Посольства Канади в Україні, органів судової та виконавчої влади, міжнародних організацій та громадянського суспільства.

Із доповідями виступили радник з питань верховенства права Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ Керолін Геммер, суддя Верховного Суду Ганна Вронська та заступник голови правління Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда.

Вищу кваліфікаційну комісію суддів України на конференції представила в.о. заступника Голови Комісії, член палати Комісії з питань добору і публічної служби суддів Валентина Устименко.

Захід організовано у межах Проекту «Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя» Координатора проектів ОБСЄ в Україні спільно з Центром політико-правових реформ за фінансової підтримки Уряду Канади.

Довідково:

Координатор проектів ОБСЄ в Україні здійснює планування, нагляд за виконанням проектів ОБСЄ, які надають допомогу Україні у посиленні її безпеки та вдосконаленні законодавства, інститутів і практики відповідно до стандартів демократії. Метою цієї діяльності є підтримка зусиль країни, спрямованих на те, аби її закони, структури та процеси відповідали вимогам і ознакам сучасної демократичної держави, створювали безпечне середовище для її громадян. Посол Вайдотас Верба (Литва) є Координатором проектів ОБСЄ в Україні з 01 вересня 2014 року. 

За повідомленням прес-служби ВККСУ