Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізюмським міськрайонним судом Харківської області винесено вирок двом зухвалим крадіям, одному з яких ледве виповнилось 18 років.

28 лютого 2018, 13:55

            Вироком Ізюмського міськрайонного суду Харківської області покарано двох крадіїв.  Особливу увагу слід звернути на той факт, що один з крадіїв 1965 р.н., на даний час уже має 7 судимостей, а його подільнику нещодавно тільки виповнилось 18 років. Такий собі «злочинний» тандем.

            В середині вересня гр.Ф та гр. М  домовились зустрітися з гр.К. з приводу майбутніх заробітків. Зайшовши у двір помешкання до гр.К,  голосно погукавши господаря, «гості» зрозуміли, що у дворі нікого немає. Порадившись один з одним, гр.Ф та гр.М зайшли у будинок, та у коридорі побачили газову плиту та холодильник. Не вагаючись, вони винесли майно господаря у двір та викликали по телефону автомобіль, на якому вивезли холодильник та газову піч до пункту прийому металобрухту. Гроші, які крадії отримали за вкрадене майно, вони витратили на власний розсуд.

            Після вивчення обставин справи, суд кваліфікував дії зловмисників за ч.3 ст.185 КК України «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому». Даний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Обидва обвинувачених у скоєному злочині щиро розкаялися. Дослідивши всі докази, суд призначив покарання за ч.3 ст 185 КК України для гр.М. – 3 (три) роки позбавлення волі, для гр.Ф. – 4(чотири) роки позбавлення волі. На  підставі ст. 75 КК України, суд звільнив обвинувачених від  відбування призначеного покарання з   випробуванням з  іспитовим  строком  на  2 (два)  роки   кожного,   якщо  вони  протягом визначеного іспитового строку  не  вчинять нового  злочину і  виконають  покладені  на них обов'язки.

 

За повідомленням прес-служби суду