Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області Гайдур А.Ю. повідомляє про неналежну поведінку обвинуваченої

28 лютого 2018, 12:31

          Суддя Міжгірського районного суду Закарпатської області Гайдур Антон Юрійович повідомляє про факти втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя з боку обвинуваченої у кримінальному провадженні. 

         Суддя вважає за необхідне звернутися до ВРП із повідомленням, у якому вказує, що 21 лютого 2018 року обвинуваченою в чергове подано заяву про відвід судді Гайдура А.Ю., зі змісту якої стало відомо, що 7 лютого 2018 року вона подала до Вищої ради правосуддя скаргу, у якій просить притягнути суддю до дисциплінарної відповідальності за неналежну поведінку.

         Ініціювання дисциплінарного провадження за очевидної відсутності правових підстав з метою уникнення обвинуваченою кримінальної відповідальності суддя Гайдур А.Ю. розцінює як неправомірний тиск на суд та втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України