Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водій, що керував автомобілем напідпитку, залишився без права керування транспортними засобами

28 лютого 2018, 13:09

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва – Захарченко Дмитро Володимирович позбавив прав керування всіма видами транспортних засобів – чоловіка, 1965 р.н., мешканця міста Миколаєва. 

З постанови вбачається, що водій Х., 30.11.2017 о 00.50 год., керував транспортним засобом Lexus LS 460 по вул. Херсонське шосе, 1 в м. Миколаєві, з ознаками алкогольного сп’яніння та, в порушення п.2.5 Правил дорожнього руху України, відмовився від проходження медичного огляду на стан сп’яніння у встановленому порядку.

Протоколом про адміністративне правопорушення від 30.11.2017, який є доказом відповідно до вимог ст. 251 КУпАП, зафіксовані обставини керування  Х. транспортним засобом з ознаками сп'яніння та відмови його від проходження огляду на стан сп'яніння, в присутності двох свідків.

Згідно пояснень свідків Ч. та К., водій Х. при обставинах зазначених з у протоколі, виявляючи ознаки алкогольного сп’яніння відмовився від проходження медичного огляду.

Згідно наданого відеозапису події від 30.11.2017, зафіксовано, що у поліцейського виникли підстави вважати, що водій Х. перебував у стані алкогольного сп’яніння, про що повідомив сам водій, який відмовився від проходження, запропонованого поліцейським медичного огляду у встановленому порядку,  пояснюючи, що не бажає проходити такий огляд, вважаючи його недоцільним та висловлюючись на адресу поліцейських нецензурною лайкою, чим поставив поліцейських в умови, за яких у них обґрунтовано виникли підстави вважати дії Х. відмовою від проходження огляду на стан сп’яніння.

Дослідивши вказані докази, суд знайшов доведеною вину Х. у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.130 ч.1 КУпАП -  відмові особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння..

За результатами розгляду постанови суд притягнув правопорушника до адміністративної відповідальності та позбавив його права керування транспортними засобами строком на 1 рік, а також зобов’язав його сплатити штраф у розмірі 10 200 гривень.

Крім того, правопорушник оплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала чинності.

 

За повідомленням прес-служби суду