Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За самовільне знищення ідентифікаційного номера двигуна полончанин отримав штраф і судимість

28 лютого 2018, 11:03

Полонський районний суд визнав жителя райцентру винним за ст. 290 Кримінального кодексу України, тобто знищення, підробка або зміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу, і присудив 2550 гривень штрафу (150 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). Саме про таке покарання домовилися обвинувачений і прокурор, укладаючи угоду про визнання винуватості.

Згідно з вироком, торік у липні чоловік власноруч поміняв у своєму «Мерседесі» двигун. А далі – взяв шліфувальну машинку і стер на ньому верхній шар номерного майданчику. Таким чином він знищив ідентифікаційний номер транспортного засобу, не маючи на це дозволу відповідних контролюючих органів.

«Судом встановлено, що К. обґрунтовано обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 290 КК України, яке, згідно зі ст. 12 КК України, відноситься до злочинів середньої тяжкості. Погоджена сторонами угоди міра покарання відповідає санкції ст. 290 КК України… Також судом встановлено, що умови даної угоди відповідають вимогам Кримінального процесуального кодексу України та Кримінального кодексу України. Обвинувачений погоджується на призначення узгодженого покарання», – констатував суддя, затверджуючи укладену угоду про визнання винуватості.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області