Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засудженого взяли під варту за підозрою у вчиненні ще двох злочинів

27 лютого 2018, 15:57

Сьогодні Полонський районний суд задовольнив клопотання прокурора про обрання запобіжного заходу полончанину, котрого підозрюють у нанесенні умисного легкого тілесного ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я ( ч. 2 ст. 125 КК України) та в грабежі, вчиненому повторно (ч. 2 ст. 186 КК України). Слідчі просили взяти його під варту, зважаючи, зокрема, на те, що він, маючи непогашену судимість, підозрюється у вчиненні нових умисних злочинів проти життя і здоров’я особи та проти власності.

За версією досудового слідства, між 26-річним жителем Полонного та потерпілим під час спільного «чаркування» виник конфлікт, у результаті якого той побив свого знайомого та зняв з нього срібні прикраси. На той час чоловік вже був засуджений до арешту за попередній злочин, однак, ще не відбував покарання.

23 лютого 2018 року правоохоронці повідомили йому про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених  ч.2 ст. 125, ч.2 ст. 186 Кримінального кодексу України, та звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному найсуворішого запобіжного заходу.

«Беручи до уваги те, що В. раніше судимий, на даний час відбуває покарання у виді арешту (4 місяців 5 днів), обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який чинним КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років, існують ризики, передбачені ст.177 КПК України, а саме: переховування від органів досудового розслідування та суду; незаконний вплив на потерпілого, а також існує ризик вчинення інших кримінальних правопорушень та продовження злочинної діяльності», – зазначено в ухвалі, якою суд відправив підозрюваного під варту на 60 діб. На її оскарження сторона захисту має 5 днів.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду