Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Волинського окружного адміністративного суду Каленюк Ж.В. повідомляє про тиск з боку позивача

23 лютого 2018, 12:21

У провадженні судді Волинського окружного адміністративного суду Каленюк Жанни Василівни перебуває справа за позовом до Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов’язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 14 лютого 2018 року зазначену справу було визнано типовою, провадження зупинено до набрання чинності рішенням Верховного Суду у зразковій справі.

20 лютого 2018 року позивач подав клопотання про поновлення провадження у справі. Зі змісту клопотання вбачається, що він не погоджується із прийнятим судом рішенням про зупинення провадження у справі. Водночас позивач зазначив, що у разі відмови у клопотанні він буде змушений звертатися зі скаргою на дії судді до Вищої ради правосуддя для притягнення судді до дисциплінарної відповідальності.

Такі висловлювання Каленюк Ж.В сприймає як тиск на неї як на суддю та спонукання до прийняття потрібного стороні рішення.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 За повідомленням прес-служби суду