Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Жовтневого районного суду міста Харкова Васильєва Н.М. повідомляє про телефонний дзвінок з метою тиску на неї

23 лютого 2018, 13:34

Суддя повідомляє, що на 21 лютого 2018 року було призначено розгляд клопотання представника потерпілого та адвоката цивільного позивача ПрАТ «Якобз ДАУ Егбертс Україна» про арешт майна в рамках кримінального провадження за ознаками складу кримінального правопорушення.

         За повідомленням Васильєвої Н.М. 21 лютого 2018 року близько 12:00 до приймальні судді Жовтневого районного суду міста Харкова зателефонувала особа, яка представилася помічником судді Верховного Суду. До слухавки запросили помічника судді та попросили накласти арешт на майно, про яке йдеться у клопотанні. При цьому особа зазначила, що у разі задоволення клопотання «вони будуть вдячні» судді Васильєвій Н.М.

         На думку судді, є підстави вважати, що телефонний дзвінок був спрямований на вчинення тиску та втручання у діяльність судді та Жовтневого районного суду міста Харкова в цілому.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 Прес-центр судової влади України