Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Держслужбовця, підозрюваного у корупційному злочині, суд відсторонив від займаної посади

23 лютого 2018, 11:41

Красилівський районний суд задовольнив клопотання слідчого про застосування заходу забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від посади чиновника обласного управління, що має контролюючі функції. Наразі йому оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди, поєднаної з її вимаганням з використанням службового становища.

За версією досудового розслідування, посадовець вимагав і отримав від підприємця 5 тис. грн. неправомірної вигоди. За таку суму держслужбовець мав не притягати його до відповідальності за порушення законодавства про працю.

«У судовому засіданні прокурором доведено, що захід забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від посади необхідний для припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного, який, перебуваючи на посаді, може знищити чи підробити речі і документи, які мають значення для досудового розслідування, незаконними засобами впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження чи протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином», – зазначено в ухвалі.

Відтак слідчий суддя виніс судове рішення про відсторонення підозрюваного від займаної посади строком на 2 місяці. Ухвала ще не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційного суду області.

За повідомленням прес-служби суду