Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив особу за крадіжку люків з каналізаційних колекторів

23 лютого 2018, 10:35

            21 лютого 2018 року Лубенським міськрайонним судом Полтавської області винесено вирок відносно громадянина, який обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчинена повторно), ч.3 ст.15, ч.2 ст.186 КК України (незакінчений замах на грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, вчиненому повторно).

            Так, згідно вироку суду, обвинувачений таємно викрав нові чоловічі джинсові брюки, після чого намагався покинути місце вчинення злочину, але був помічений та затриманий охоронцями магазину, тим самим виконав усі дії, які вважав за необхідне для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі.

            Крім цього, обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, знаходячись на центральному цвинтарі, реалізовуючи свій злочинний умисел, направлений на відкрите викрадення чужого майна, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно небезпечні наслідки і бажаючи їх настання, взяв фрагмент бруківки та застосував до потерпілої особи фізичне насильство, яке не є небезпечне для життя чи здоров'я потерпілого, а саме: наніс 1 удар фрагментом бруківки по голові. Від цього потерпілий не втримав рівновагу та впав, після цього обвинувачений намагався заволодіти майном потерпілого - чоловічим гаманцем, в якому знаходилися грошові кошти, та мобільним телефоном "Нокіа 1280". Після цього обвинувачений зник з місця вчинення злочину. Тим самим, з причин, що не залежали від його волі, не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця.

            Крім цього, обвинувачений, з метою вчинення крадіжки, неодноразово, а саме чотири рази,  реалізовуючи свій злочинний умисел направлений на таємне викрадення чужого майна, , усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер свого діяння, передбачаючи його суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, повторно, переконавшись що за ним ніхто не спостерігає, шляхом вільного доступу, таємно викрав 4 (чотири) чавунних люки з каналізаційних колекторів належних КП «Лубни-водоканал», які на вивіз на візку з  місць вчинення злочину.

            Своїми умисними діями обвинувачений спричинив матеріальні збитки КП «Лубни-водоканал» на загальну суму 3800 грн.

            При призначенні покарання обвинуваченому суд врахував його щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину.

            Обставиною, що обтяжує покарання обвинуваченого є – вчинення злочину щодо особи похилого віку.

            Як наслідок, суд визнати винним у скоєнні вищевказаних кримінальних правопорушень і призначив йому покарання у вигляді 6 (шести) років позбавлення волі.

            Звернемо увагу, що вирок може бути оскаржений, з підстав, передбачених статтею 394 КПК України до Апеляційного суду Полтавської області через Лубенський міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення, з повним текстом вироку можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/72342865.

 

За повідомленням прес-суду