Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Херсонському окружному адміністративному суді пройшов круглий стіл «Новели Кодексу адміністративного судочинства України. Актуальні питання»

22 лютого 2018, 16:21

22 лютого 2018 року в Херсонському окружному адміністративному суді пройшов круглий стіл із представниками органів державної влади і місцевого самоврядування міста Херсона та Херсонської області на тему: «Новели Кодексу адміністративного судочинства України. Актуальні питання».

Як вже раніше зазначалося 15 грудня 2017 року набули чинності зміни до процесуальних кодексів, в тому числі й до Кодексу адміністративного судочинства України. Метою заходу стало окреслення процесуальних нововведень, обговорення з учасниками заходу проблемних питань, які виникають під час застосування нового Кодексу, для забезпечення в подальшому реального захисту прав і законних інтересів громадян.

У цьому заході взяли участь понад 30 посадових осіб, які представляють інтереси органів державної влади і місцевого самоврядування та доволі часто виступають суді як в якості позивачів, так і в якості відповідачів по адміністративним справам.

Судді Херсонського окружного адміністративного суду, а саме: голова суду Олег Бездрабко, заступник голови суду, кандидат юридичних наук Іван Войтович і кандидат юридичних наук Наталя Кузьменко обговорили разом з учасниками нові правила юрисдикції та підсудності адміністративних справ, звернення до суду за правилами нового Кодексу адміністративного судочинства України, вимоги до позовної заяви, форми провадження та стадії судового процесу, зустрічний позов в адміністративному процесі, строки вчинення процесуальних дій.

Судді зупинилися на питаннях щодо зразкової та типової справи як процесуальної новели КАС України, особливості провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів.

Окремо виділили таку новелу Кодексу як врегулювання спору за участю судді, пояснили зміни в апеляційному провадженні та порядку подання апеляційної скарги.

Під час круглого столу велось активне обговорення актуальних питань та проблем застосування нового процесуального законодавства. Учасники заходу були задоволені проведеним заходом та висловили побажання, щоб таких зустрічей було більше.

За повідомленням прес-служби суду