Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонов А.А. повідомляє ВРП про втручання в його діяльність з боку депутата Дніпропетровської обласної ради та адвоката

21 лютого 2018, 17:13

Суддя Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонов Андрій Анатолійович у зверненні до Вищої ради правосуддя просить відреагувати на дії депутата Дніпропетровської обласної ради, адвоката та невідомих осіб, які погрожували йому вбивством через професійну діяльність судді, вимагали винесення неправосудного рішення та вчинили замах на умисне знищення майна шляхом підпалу

Зокрема, Леонов А.А. зазначає, що 18 лютого 2018 року близько 16:00 до місця його постійного проживання приїхав депутат Дніпропетровської обласної ради, адвокат та близько 150 невідомих осіб на автомобілях з державними та червоно-чорними прапорами.

Особи через гучномовець почали погрожувати Леонову А.А. вбивством через його професійну діяльність та вимагали звільнити з-під варти їх побратима, справа стосовно якого перебуває на його розгляді.

Після цього невідомі особи почали підпалювати фаєри та кидати їх на дерев’яний навіс для автомобілів на подвір’я судді.

У цей час суддя перебував у будинку.

Перед від’їздом від подвір’я судді Леонова А.А. депутат Дніпропетровської обласної ради та адвокат власноручно підпалили смолоскипи та кинули їх на дах дерев’яного навісу для автомобілів. Смолоскипи пробили дах навісу, але не загорілися через вологу погоду.

Ці дії були зафіксовані особами на відео, яке розміщене в мережі Інтернет. Водночас суддя зазначив, що момент жбурляння підпалених ганчірок на територію двору його будинку видалено з відеозапису.

Також суддя наголошує, що на територію двору особам із злочинними намірами завадили потрапити собаки, що знаходилися на подвір’ї.

     

Суддя Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонов Андрій Анатолійович повідомляє ВРП, що таким чином депутат Дніпропетровської обласної ради, адвокат та невідомі особи вчинили злочини проти правосуддя, а саме: висловлювали погрози судді вбивством, намагалися схилити його до винесення неправосудного рішення, вчинили замах на умисне знищення майна, що належить судді, шляхом підпалу. У зверненні суддя висловлює прохання відреагувати на зазначену ситуацію.

 

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 Прес-центр судової влади України