Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Білопільський райсуд Сумської області постановив окрему ухвалу з приводу неналежного виконання своїх службових обов’язків працівниками пошти

21 лютого 2018, 09:51

20 лютого 2018 року під час розгляду цивільної справи за позовом ПАТ «КБ «Приватбанк» до боржника про стягнення заборгованості за кредитним договором було постановлено окрему ухвалу про неналежне виконання своїх службових обов’язків та порушення вимог ЦПК України, Правил надання послуг поштового зв’язку з боку відповідальних працівників ЦОС №5 м. Білопілля СД ПАТ «Укрпошта» при врученні фізичним особам рекомендованих листів з позначкою «Судова повістка».

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/73/18.

Для інформації: рекомендований лист «Судова повістка» для відповідача повернувся до суду з відміткою «причина повернення – за закінченням встановленого строку зберігання». При цьому прізвище відповідальної особи за вручення судової повістки та її повернення до суду не зазначено. Повернення до суду судового виклику без вручення адресату з причин закінчення встановленого строку зберігання суперечить вимогам ст. ст. 128, 130 ЦПК України, Правилам надання послуг поштового зв’язку.

З огляду на зазначені нормативні акти у разі відсутності адресата (будь-кого з повнолітніх членів сім’ї) особа, яка доставляє судову повістку, негайно повертає її до суду з поміткою про причини невручення.

За повідомленням прес-служби суду