Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За розбійний напад на ломбард-4 роки позбавлення волі без конфіскації майна

21 лютого 2018, 09:16

Вироком Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 19.02.2018 року громадянина С. було визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст.187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, поєднаний з проникненням у інше приміщення), та призначено йому покарання з застосуванням ст.69 КК України у вигляді 4 роки позбавлення волі без конфіскації майна.

Застосовуючи ст. 69 КК України суд врахував, що обвинувачений у повному обсязі відшкодував матеріальну та моральну шкоду, думку потерпілої та представника потерпілого щодо призначення покарання, обставини, які виключно позитивно характеризують обвинуваченого та за таких обставин колегія суддів прийшла до висновку, що саме таке покарання буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити за номером 310/9235/17.

Інформаційно: судом встановлено, що громадянин С.,  маючи намір на вчинення розбійного нападу на один з ломбардів м. Бердянська, за допомогою різних деталей з господарських речей виготовив муляж саморобного вибухового пристрою, який помістив у картонну коробку з-під ноутбуку. 16 жовтня 2017 року через вхідні двері проник до приміщення відокремленого підрозділу «Ломбардне відділення № 115 повного товариства «Ломбард «Комод», по вул. Праці, 39 в м. Бердянську, де під приводом необхідності здачі ноутбуку під заставу, передав касиру-оцінювачу коробку, в якій знаходився муляж саморобного вибухового пристрою. Після цього, впевнившись у тому, що касир побачила муляж саморобного вибухового пристрою, показав їй пульт та висловив вимогу передачі йому наявних у неї грошових коштів під загрозою здійснення за допомогою пульта вибуху саморобного вибухового пристрою, що було сприйнято касиром, як реальну загрозу її життю та здоров’ю. Після цього касир передала йому грошові кошти.

Фото з мережі Інтернет

За повідомленням прес-служби суду