Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП звільнила Скріпніка А.І. з посади судді Донецького окружного адміністративного суду за вчинення істотного дисциплінарного проступку

20 лютого 2018, 16:00

Вища рада правосуддя 20 лютого 2018 року розглянула питання про звільнення Скріпніка Анатолія Івановича з посади судді Донецького окружного адміністративного суду на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 22 грудня 2017 року № 4242/1дп/15-17.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич поінформував, що 22 грудня 2017 року Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя, розглянувши дисциплінарну справу стосовно судді Донецького окружного адміністративного суду Скріпніка А.І., відкриту за скаргою голови Донецького окружного адміністративного суду Кірієнка В.О., ухвалила рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади.

У рішенні Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя зазначено, що суддя Скріпнік А.І. відсутній на роботі протягом тривалого часу, свідомо нехтує обов’язками та порушує присягу судді. Така поведінка є умисною, порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя (пункт 3 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»), несумісна зі статусом судді у розумінні частин восьмої, дев’ятої статті 109 цього Закону та пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

З огляду на викладене Перша Дисциплінарна палата вирішила притягнути суддю Донецького окружного адміністративного суду Скріпніка А.І. до дисциплінарної відповідальності у виді внесення Вищій раді правосуддя подання про звільнення його з посади судді.

5 лютого 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя з доданою до нього дисциплінарною справою про звільнення судді Донецького окружного адміністративного суду Скріпніка А.І. на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Вища рада правосуддя ухвалила звільнити Скріпніка Анатолія Івановича з посади судді Донецького окружного адміністративного суду на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Прес-центр судової влади України