Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у торгівлі наркотиками взяли під варту

20 лютого 2018, 13:30

Ізяславський районний суд, задовольнивши клопотання слідчих, обрав запобіжний захід підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, що передбачені ч. 2 ст. 307 КК України – незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинений повторно. До 16 квітня 2018 року чоловік перебуватиме під вартою, якщо не внесе застави. Слідчий суддя визначив її у розмірі 30 прожиткових мінімумів для працездатних осіб – 52860 гривень.

За матеріалами досудового розслідування, правоохоронці зафіксували два факти незаконного збуту ним наркотиків за місцем проживання – у селі на Ізяславщині.

«Суд враховує, що підозрюваний не працює, у нього відсутні міцні соціальні зв’язки, шість разів притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння злочинів, в тому числі і тяжких, судимості не погашені,  а тому, враховуючи тяжкість покарання, що загрожує у разі визнання підозрюваного винуватим у кримінальному правопорушенні, а тому може вчиняти дії, які свідчать про наявність ризиків, передбачених ст. 177 КПК України», – ідеться в ухвалі суді.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду