Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шевченківський райсуд міста Києва оприлюднив розгорнуту інформацію щодо подій з приводу охорони приміщення суду

20 лютого 2018, 13:02

Шевченківський районний суд міста Києва повідомляє про те, що вчора 19 лютого 2018 року приблизно о 9 год. 30 хв. бійці Національної гвардії України, які здійснювали охорону, залишили приміщення Шевченківського районного суду міста Києва без повідомлення причин такого вчинку.

Відразу головою Шевченківського районного суду міста Києва  на адресу Вищої ради правосуддя було направлено звернення, в якому голова суду, враховуючи ситуацію, просив невідкладно розглянути звернення та якнайшвидше вжити відповідні заходи реагування.

19.02.2018 о 15:12 годині надійшов лист від військової частини 3066 з проханням розглянути можливість увільнення ввд охорони приміщення суду в зв'язку з високим рівнем захворюваності особового складу 4 стрілецького батальйону на ГРВІ.

 Керівництвом Шевченківського районного суду міста Києва була направлена відповідь про неможливість надання такої згоди.

19.02.2018 було призначено позачергове засідання Вищої Ради правосуддя з приводу звернення голови Шевченківського районного суду міста Києва, за результатами  розгляду якого ухвалила рішення, яким затвердила публічне звернення, в якому зазначила, що Вища рада правосуддя категорично не сприймає публічні заяви про відмову від виконання державних функцій забезпечення охорони судів.

Станом на 18 год. 00 хв. 19.02.2018 охорона приміщення була поновлена і сьогодні працює в штатному режимі.

 

За повідомленням прес-служби суду