Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада правосуддя розглянула питання про відрядження та звільнення суддів

20 лютого 2018, 12:27

Вища рада правосуддя під час засідання 20 лютого 2018 року розглянула матеріали щодо внесення подання Президентові України про відрядження як тимчасове переведення суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації для здійснення правосуддя.

За результатами розгляду зазначеного питання Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про відрядження строком на один рік для здійснення правосуддя суддів:

Оржицького районного суду Полтавської області Грузман Тетяни Володимирівни – до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області;

Селидівського міського суду Донецької області Коліщук Зоряни Миколаївни – до Жидачівського районного суду Львівської області.

Також Вища рада правосуддя ухвалила внести подання Президентові України про відрядження строком на шість місяців для здійснення правосуддя суддів:

Комунарського районного суду міста Запоріжжя Круглікової Алли Вікторівни – до Солом’янського районного суду міста Києва;

Індустріального районного суду міста Дніпропетровська Ісаєвої Діани Аркадіївни – до Білоцерківського міськрайонного суду Київської області.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк привітав суддів із отриманням рекомендації Вищої ради правосуддя для тимчасового переведення. Водночас Ігор Бенедисюк зауважив: «Після того, як буде видано указ Президента, ви вже будете зобов’язані приступити до роботи в судах, куди вас відряджено. Є випадки, коли судді після видання указу не з’являються за місцем переведення, а це вже, на жаль, підстава для відповідальності».

Також Вища рада правосуддя розглянула матеріали щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяви про відставку. Вища рада правосуддя ухвалила залишити без розгляду заяву Неганової Наталії Володимирівни про звільнення з посади судді Подільського районного суду міста Києва у відставку.

Нагадаємо, що рішенням Вищої ради правосуддя від 13 лютого 2018 року Неганову Наталію Володимирівну звільнено з посади судді Подільського районного суду міста Києва на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

 Прес-центр судової влади України