Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НШСУ проведено семінар “Проблемні питання призначення судових експертиз у кримінальних справах”

20 лютого 2018, 11:53

20 лютого 2018 року в місті Києві Національною школою суддів України з метою підвищення рівня кваліфікації суддів місцевих загальних та апеляційних судів проведено семінар на тему: “Проблемні питання призначення судових експертиз у кримінальних справах”.    

 

            Вітальними словами семінар розпочав проректор з підготовки кадрів для судових органів Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, заслужений юрист України Анатолій Костенко, який зазначив, що висновки експертів є важливими у кримінальних провадженнях, адже в них зосереджено передову наукову думку і перевірений досвід професіоналів.

             

Директор  Центру судових експертиз “Альтернатива” Олександр Круть під час інтерактивної лекції зосередив увагу суддів на проблемних питаннях призначення судових експертиз у кримінальних справах та розповів про нові види експертиз й особливості їх призначення. Викладач зупинився на проблемних аспектах проведення експертизи зі встановлення абсолютного часу виконання рукописних записів та підписів у документах, наголосивши, що для проведення такої експертизи надаються виключно оригінали документів.

                 Провідний науковий співробітник відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, заступник директора Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології МОЗ України, кандидат медичних наук Сергій Шум ознайомив суддів із нововведеннями у проведенні судово-психіатричної експертизи, зокрема, детально обговорив низку наказів, виданих Міністерством охорони здоров’я України, які суттєво змінюють процес проведення судово-психіатричної експертизи. Викладач приділив увагу розгляду особливостей проведення судово-психіатричних експертиз та окреслив зміни у сфері судової психіатрії, а також детально зупинився на судово-психіатричній експертизі неповнолітніх та примусових заходах медичного характеру у психіатричному стаціонарі з інтенсивним спостереженням за неповнолітніми із психічною патологією.

           

 Модеровані дискусії, які організували Олександр Круть таСергій Шум, викликали жваве обговорення. Викладачі надали вичерпні, професійні відповіді на всі поставлені запитання.

                Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.

 

 

 

 За повідомленням прес-служби НШСУ