Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Адміністративний нагляд, нажаль, не завжди має дієвий вплив на громадян певної категорії

19 лютого 2018, 11:10

            За період 2017 року до Ізюмського міськрайонного суду Харківської області надійшло 66 справ про порушення адміністративного нагляду. Станом на лютий 2018 року до суду вже надійшло 22 справи даної категорії. Судом розглянуто 62 справи відповідної категорії. По 49 справам суд вирішив притягнути обвинувачених до адміністративної відповідальності та накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу, по 13 справам на обвинувачених накладений адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

            Відповідно до ст.1 та п. в) ст..3 ЗУ «Про адміністративний нагляд за особами, звільненими з місць позбавлення волі», адміністративний нагляд - це  система  тимчасових  примусових профілактичних  заходів  спостереження  і  контролю  за поведінкою окремих осіб, звільнених з місць позбавлення волі, що здійснюються органами Національної поліції. Справи цієї категорії передбачають насамперед накладення санкцій виховного характеру.

            Слід зазначити, що метою встановлення адміністративного нагляду є не тільки запобігання вчиненню злочинів, а і здійснення виховного впливу на громадян певної категорії. Нажаль, частіше громадяни своїм відношенням до набутого особливого статусу псують і без того хитке становище.   І хоча ці заходи в певних випадках обмежують права окремих громадян, проте це викликано інтере­сами суспільства і держави, що в цілому під­тверджує піклування держави про своїх громадян.

За повідомленням прес-служби суду