Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарський суд Донецької області відвідали учні 9 класу навчально-виховного комплексу Boiko Школа

19 лютого 2018, 12:57

16 лютого 2018 року, з метою покращення довіри до судової системи України та підвищення рівня правової культури громадян, в приміщенні господарського суду Донецької області відбувся навчальний візит школярів 9 класу навчально-виховного комплексу Boiko Школа.

Минулого року школярі навчально-виховного комплексу Boiko Школа вперше познайомились із діяльністю господарського суду Донецької області, цього року керівництво школи звернулося із проханням відвідати господарський суд Донецької області, аби й інші учні мали змогу мати уявлення про судову систему України та роботу суду.

Начальник відділу аналітичного та інформаційного забезпечення  ознайомила школярів із структурою та діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату, разом оглянули робочі кабінети суддів, працівників апарату суду, зали судових засідань.

Начальник відділу документального забезпечення та контролю ознайомила із роботою канцелярії суду, порядком надходження до суду позовних заяв та реєстрацією кореспонденції в КП «ДСС», надсиланням та отриманням поштової кореспонденції.

Суддя - спікер господарського суду Донецької області - Говорун Олександр Володимирович розповів про загальні засади судочинства в Україні, судову систему України, відмінність господарських судів від загальних судів, порядок обрання на посаду судді та сучасні технології дистанційних судових засідань в режимі відео конференцій, відповів на всі запитання, які цікавили учнів.

Після судового засідання, яке відвідали школярі, вони мали змогу поспілкуватися із заступником голови господарського суду Донецької області - Сковородіною Оленою Миколаївною, поставити запитання та отримати вичерпні відповіді.

Гості поділилися враженнями та відмітили, що навіть не сподівалися, що організована зустріч буде такою цікавою та корисною, вони дізналися багато нового та цікавого.

Дехто з учнів поділився, що після спілкування із працівниками суду та суддями, виявив бажання обрати у майбутньому професію юриста.

В свою чергу колектив господарського суду Донецької області вдячний керівництву та вихователям навчально-виховного комплексу Boiko Школа за візит, а також чемну поведінку дітей під час перебування у приміщенні господарського суду Донецької області.

За повідомленням прес-служби суду