Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Винуватця у смертельній ДТП звільнили від покарання за Законом України «Про амністію»

12 лютого 2018, 12:00

Ізяславський районний суд визнав винним 25-річного жителя Славутчини у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України) і призначив покарання – 4 роки за гратами з позбавленням права керувати транспортними засобами на 1 рік.

Утім, відбувати цей термін молодий чоловік, ймовірно, не буде, оскільки суд звільнив його від призначеного основного і додаткового покарання на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році». З відповідною заявою під час судового засідання звернувся сам обвинувачений, посилаючись на те, що він – учасник бойових дій.

«Відповідно до п."д" ст.1 Закону України  «Про амністію у 2016 році» від 22 грудня 2016 року звільненню від покарання у вигляді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, засуджених за умисні злочини, які не є тяжкими або особливо тяжкими відповідно до ст. 12 КК України, та за злочини вчинені з необережності, які не є особливо тяжкими відповідно до ст. 12 КК України, підлягають ветерани війни (учасники бойових дій)», – зазначено у вироку.  

Згідно із судовим рішенням, події через які атовець опинився на лаві підсудних, розгорталися ввечері 11 жовтня 2014 року. Взявши двох товаришів, він вирушив мотоциклом із с. Плужне до с. Борисів Ізяславського району. І, порушивши правила дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з автівкою. У результаті ДТП один з пасажирів мотоцикла від отриманих травм помер наступного дня у лікарні, другий і сам водій отримали ушкодження середньої тяжкості. У вироку, зокрема, зауважено, що в тому транспортному засобі не працювали гальма переднього колеса, не передбачено місця для двох пасажирів та, що усі постраждалі були без мотошоломів.

Наразі вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

За повідомленням прес-служби суду