Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комунікативна компетентність судді в судовому засіданні та у веденні переговорів

09 лютого 2018, 10:33

8 лютого 2018 року в місті Одесі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України з метою підвищення рівня кваліфікації  суддів проводить семінар на тему: “Комунікативна компетентність судді в судовому засіданні та у веденні переговорів ”.

Вітальними словами семінар відкрили директор Одеського регіонального відділення Валерій Левенець та викладачі –  суддя Одеського окружного адміністративного суду  Людмила Юхтенко і старший судовий експерт відділу почеркознавчих досліджень лабораторії кримінальних видів досліджень Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз, кандидат психологічних наук Маргарита Журавльова.

Під час семінару Людмила Юхтенко та Маргарита Журавльова розглянуть із учасниками питання щодо компетентності судді в роботі з конфліктами, запропонують до перегляду відеоматеріал та його обговорення, проведуть інтерактивну міні-лекцію щодо розпізнавання провокацій та протидії ним, стратегії поведінки судді в конфліктних ситуаціях. Окрім того, учасники семінару опрацюють новели процесуальних кодексів щодо врегулювання спору за участі судді, загальні правила поведінки судді в переговорах, опанують техніку керування розмовою та оволодіють прийомами посередника для з’ясування справжніх потреб й інтересів учасників переговорів і узгодження їх позицій.

Під час роботи в малих групах судді виконають практичні завдання, обговорять результати своїх робіт, змоделюють ситуації для освоєння технік та розвитку відповідних навичок.

За повідомленням прес-служби НШСУ