Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

09 лютого 2018 року в Апеляційному суді Запорізької області відбудеться прес-конференція за участю керівників судових органів України

09 лютого 2018, 09:45

За повідомленням прес-центру Апеляційного суду Запорізької області, 9 лютого 2018 року в Апеляційному суді Запорізької області (м. Запоріжжя, пр. Соборний, 162, хол 3 поверху ) з 12.00 до 12.30 відбудеться прес-конференція на тему «Судова реформа  - реалії та перспективи».

   Учасники заходу:

   Голова Верховного Суду – Данішевська Валентина Іванівна – «Робота Верховного Суду: перші результати».

   Голова Вищої ради правосуддя (далі – ВРП) – Бенедисюк Ігор Михайлович – «Основні здобутки судової реформи на практиці», «Втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, реагування ВРП на такі дії,  «Рішення  ВРП  щодо припинення діяльності судів на окупованих територіях,  наслідки»,

«Щодо погромів та блокування роботи судів, вирішення питання судової охорони». 

   Голова Державної судової адміністрації України – Холоднюк Зеновій Васильович – «Оптимізація судової системи». 

   Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України – Козьяков   Сергій Юрійович  -  «Плани ВККСУ на 2018 рік - кваліфікаційне оцінювання суддів, другий конкурс до Верховного Суду та конкурс до Антикорупційного суду».

   Після закінчення прес-конференції відбудеться урочисте відкриття  нової адміністративної будівлі Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя» (м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 107-б),  екскурсія приміщенням суду.

   На сьогодні нове приміщення Орджонікідзевського районного суду  - 1376 м2  . В будівлі наявна сучасна система блискавкозахисту, яка під час грози забезпечує безпечне перебування людей у будівлі, а також запобігає псуванню  електронно-обчислювальної техніки та виникненню пожежонебезпечних ситуацій. Під час реконструкції особлива увага приділялася створенню в суді зручних умов перебування маломобільних груп населення: входи до будівлі обладнані двома пандусами, поруч з дверима, до яких ведуть пандуси, встановлено кнопки виклику. У приміщенні суду облаштований спеціальний туалет для осіб з особливими потребами. У залах судових засідань для слухання кримінальних справ встановлені передбачені Кримінальним процесуальним кодексом України загородження зі скла, які відокремлюють підсудних від складу суду і присутніх громадян. У суді наявні 3 камери з технологією «тепла підлога» для тримання підсудних,   конвойне приміщення, окремі туалети для підсудних та особового складу варти, бокс для заїзду конвойного автомобілю, створено умови для зручностей відвідувачів, встановлені стенди з інформацією щодо діяльності суду, навігацією по суду.  В суді встановлено уніфіковану систему контролю і управління доступом,  розміщено найсучасніше обладнання.

      За детальною інформацією, у тому числі щодо необхідності у забезпеченні транспортом  (переїзд від апеляційного суду  до Орджонікідзевського суду) звертатися до прес-секретаря Апеляційного суду Запорізької області  -  Сніжана Цвєтік, тел. 097-286-60-90.

За повідомленням прес-служби суду