Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ціна пияцтва за кермом

09 лютого 2018, 09:04

Адміністративне стягнення у вигляді штрафу у сумі 20400 гривень та 3 роки позбавлення права керування транспортними засобами накладено судом на мешканця села Кам'янське Арцизького району за порушення ним правил дорожнього руху.

Так, 15 грудня 2017 року чоловік керував мопедом марки «Honda Dio» з явними ознаками алкогольного сп'яніння, від проходження медичного огляду відмовився в присутності 2 свідків. Тим самим водій порушив пункт  2.5 Правил дорожнього руху, за що передбачена відповідальність за ч. 2 ст. 130  Кодексу України про адміністративні правопорушення. В судовому засіданні правопорушник свою провину визнав, та пояснив суду, що дійсно вживав пиво, після чого керував транспортним засобом. Обставин, що пом’якшують відповідальність водія суд не вбачає, до обставин, що обтяжують відповідальність керманича суд відносить вчинення ним повторно, протягом року однорідного правопорушення, за яке його вже було піддано адміністративному стягненню.  

Суд встановив, що громадянин   вчинив грубе правопорушення керуючи транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння, що могло потягнути за собою тяжкі наслідки та  прийняв  рішення   позбавити його  водійських прав на 3 роки та зобов’язав заплатити штраф у розмірі 20400 гривень  в дохід держави.

За повідомленням прес-служби суду