Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Івано-Франківської області презентував ЗМІ підсумки роботи

07 лютого 2018, 09:45

06 лютого 2018 року в Апеляційному суді Івано-Франківської області відбулась прес-конференція, на якій адмініструючі судді презентували підсумки роботи суду в 2017 році.

Голова суду Богдан Гриновецький, спілкуючись з представниками ЗМІ регіону, зазначив, що такий захід є традиційним, його метою є інформування мешканців області про результати діяльності суду та проблеми, з якими стикаються судді. Всі звіти про діяльність суду є у вільному доступі, адже завжди публікуються на сторінці Апеляційного суду Івано-Франківської області на веб порталі Судова влада України.

Актуально в наш час інформувати мешканців області про ті умови, в яких працюють судді, а це - в першу чергу - кадровий голод. В Апеляційному суді на даний час працює тільки шість суддів в судовій палаті з розгляду кримінальних справ і дванадцять в судовій палаті з розгляду цивільних справ. Вакантними є дванадцять посад. При цьому кількість справ і проваджень з року у рік зростає.

Ще однією проблемою, яка утруднює роботу суддів, є набрання законної сили 15 грудня 2017 року оновлених процесуальних кодексів України, адже вчити їх і застосовувати доводиться одночасно.

Неможливо не відмітити і ту напругу, яку відчувають судді від підготовки до проходження обов’язквого кваліфікаційного оцінювання. Суддя, який його не пройде підлягає звільненню з роботи.

Заступник голови суду Віталій Девляшевський коротко зупинився на поясненні основних новел процесуальних кодексів.

Секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Богдан Кукурудз, аналізуючи стан здійснення судочинства по кримінальних справах, зупинився на проблемах законодавства щодо розгляду справ про адмінправопорушення за ст. 130 та 124 КУАП.

Секретар судової палати з розгляду цивільних справ Роман Матківський проаналізував категорії цивільних справ, які найчастіше розглядаються в судових засіданнях та висловив сподівання на стабілізацію судової практики від нового Верховного суду.

Закінчилась прес-конференція відповідями на велику кількість запитань журналістів щодо реформування судової системи.

За повідомленням прес-служби суду