Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3425 рішень було прийнято Господарським судом Житомирської області у 2017 році, - звіт

07 лютого 2018, 09:40

  Згідно з даними звіту 1-МС про результати розгляду судових справ за 2017 рік до Господарського суду Житомирської області надійшла 3521 заява (враховуючи заяви в межах розгляду справ про банкрутство, скарги на дії органів Державної виконавчої служби України, заяви про відстрочку (розстрочку) виконання судового рішення та заяви (скарги, клопотання) у справах позовного провадження),  що на 115 заяв менше в порівнянні з 2016.

  У звітному періоді Господарським судом Житомирської області:

 - розглянуто 3045 справ та заяв, поданих суб’єктами господарювання, прокурорами, органами державної влади та місцевого самоврядування, де на відміну від 2016 року було розглянуто 2031 справу;  

- повернуто без розгляду –  311 заяв, відмовлено у прийнятті, передано з підсудністю – 57 заяв (справ);

- не прийнято до розгляду84 заяви (скарги, клопотання) у справах позовного провадження та про банкрутство.

  Загальна кількість рішень, що підлягають оскарженню, прийнятих господарським судом у 2017 році складає 3425, що на 1,4% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.

 

   Структура вирішених судом спорів у 2017 році має такий вигляд:

  У структурі вирішених спорів найбільш численні є справи у спорах про  укладення, зміну, розірвання, виконання договорів (правочинів) та визнанні їх недійсними, що становить 50,6% від загальної кількості розглянутих справ та заяв.

  Переважну кількість справ даної категорії складали спори, пов'язані із невиконанням або неналежним виконанням зобов'язань за договорами: купівлі – продажу; поставки товарів, робіт, послуг; оренди; надання послуг; банківської діяльності, перевезення, транспортного експедирування.

  Пільгами щодо сплати судового збору скористалися  інваліди I та II груп, законні представники дітей-інвалідів і недієздатних інвалідів, позивачі - громадяни, віднесені до 1 та 2 категорій постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, Пенсійний фонд України та його органи, органи Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та Фонду соціального страхування України та ін. на суму 100 838 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду