Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Вінницької області залишив Самвела Манукяна під домашнім арештом

06 лютого 2018, 16:41

Сьогодні, 6 лютого, колегія суддів під головуванням Ванди Дедик відхилила апеляційні скарги адвоката підозрюваного та прокурора. Перший просив скасувати ухвалу міського суду, якою Самвела Манукяна відправлено під домашній арешт, а другий добивався для підозрюваного більш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою.

За даними слідства, у листопаді минулого року Самвел Манукян та двоє його приятелів в кафе у центрі Вінниці жорстоко побили свого знайомого. Експерти встановили: чоловік отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

На думку адвоката Олександра Білошкурського, Самвелу Манукяну, можливо, потрібно інкримінувати нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Каже, підозра у замаху на вбивство – передчасна, а доказів вчинення злочину – замало.

«Слідчий говорить, що на відео з камер спостереження, яке надали в кафе, – чоловік, візуально схожий на мого підзахисного. Це – припущення. Портретну експертизу не проводили», – сказав захисник.

Прокурор говорив, зокрема, про те, що Самвела Манукяна потрібно взяти під варту, бо він може переховуватися від слідства й суду, знищити речові докази, впливати на свідків і потерпілого та вчинити новий злочин. До того ж, за його словами, підозрюваний порушив домашній арешт: одного разу після 22-ої години його не було вдома.

До речі, затримали вірменина за підозрою у замаху на вбивство майже через півтора місяці після вчинення ймовірного злочину. Надавати ж показання він відмовився. Натомість один «товариш» підозрюваного активно допомагає слідству, а другий – досі в розшуку.

Заслухавши учасників судового засідання, колегія залишила в силі ухвалу слідчого судді суду першої інстанції від 27 грудня 2017 року, якою Самвелу Манукяну обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а не тримання під вартою, як того добивався слідчий. Це рішення оскарженню не підлягає.

За повідомленням прес-служби суду