Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП розглянула скаргу на рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді ВССУ Писаної Т.О.

06 лютого 2018, 17:37

Вища рада правосуддя 6 лютого 2018 року розглянула скаргу адвоката Подосінова Андрія Олександровича в інтересах судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Писаної Таміли Олександрівни на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 8 листопада 2017 року № 3621/2дп/15-17 про притягнення вказаної судді до дисциплінарної відповідальності.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що рішенням Другої Дисциплінарної палати ВРП від 8 листопада 2017 року № 3621/2дп/15-17 суддю ВССУ Писану Т.О. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді попередження.

Підставою притягнення судді Писаної Т.О. до дисциплінарної відповідальності стали встановлені Другою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя факти ненаведення мотивів прийняття або відхилення аргументів сторін щодо суті спору зазначеною суддею під час постановлення ухвали від 9 серпня 2016 року у справі № 758/11228/15-ц за позовом Цурпал С.І. до публічного акціонерного товариства «Діамантбанк», приватного акціонерного товариства «Київський завод світлочутливих матеріалів «Фотон» про стягнення суми.

За результатами проведеної перевірки член Вищої ради правосуддя В.Беляневич не погодився з висновком Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

«Вважаю, що в діях судді ВССУ Писаної Т.О. вбачається порушення норм процесуального права, а саме недотримання вимог законодавства щодо змісту ухвали суду стосовно вирішення клопотання ПАТ «Діамантбанк» про поновлення строку на касаційне оскарження. Проте такі порушення норм процесуального права не можуть бути кваліфіковані як дисциплінарний проступок згідно з підпунктом «б» пункту 1 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Отже, підстави для притягнення судді Писаної Т.О. до дисциплінарної відповідальності відсутні», – підсумував В.Беляневич.

Вища рада правосуддя,заслухавши доповідача – члена ВРП Беляневича В.Е., суддю ВССУ Писану Т.О. та її представника – адвоката Подосінова А.О.,ухвалила скасувати рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 8 листопада 2017 року № 3621/2дп/15-17, дисциплінарне провадження стосовно судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Писаної Таміли Олександрівни закрити.

Прес-центр судової влади України