Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Шепетівці винесли вирок обвинуваченому у вбивстві

06 лютого 2018, 17:11

13 років позбавлення волі – таке покарання має понести деражнянець, якого Шепетівський міськрайонний суд визнав винним в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК УКраїни). За вироком суду, у жовтні 2015 року на той час 32-річний чоловік, у котрого за плечима кілька непогашених судимостей, разом зі своєю співмешканкою прийшли до односельчан у Новому Селі, що на Ярмолинеччині, аби посидіти за чаркою.

Коли спиртне закінчилося, обвинувачений дав гроші на продовження застілля, а сам разом з одним із гостей вийшов покурити. Сказавши знайомому, що зараз повернеться, попрямував у бік будинку по-сусідству. Та там, замість його господаря, застав нетверезого потерпілого. Що стало причиною конфлікту, достеменно не відомо, але, як встановив суд, обвинувачений «на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин» вдарив господарським ножем чоловіка у живіт. Від отриманої травми той помер на місці. Аби приховати сліди злочину, обвинувачений підпалив диван, на якому лежало тіло, та пішов далі «чаркувати».

У судовому засіданні свою вину чоловік не визнав, розказавши свою версію розвитку подій, яку суд, спираючись на результати численних експертиз (на які витратили понад 24 тис. грн., що стягнули з обвинуваченого до Держбюджету України ), покази свідків та інші докази, до уваги не взяв і визнав його винним в умисному вбивстві.

Вирок наразі не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

За повідомленням прес-служби суду