Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд спільно з прокуратурою Миколаївської області провів День відкритих дверей

06 лютого 2018, 14:04

Сьогодні, 06 лютого 2018 року, о 12.30 годині, в апеляційному суді Миколаївської області спільно з прокуратурою Миколаївської області з метою зміцнення авторитету судової влади та підвищення довіри громадян до судової системи, профорієнтації студентів та задля правової освіти, відбувся День Відкритих Дверей апеляційного суду.

 

 

До суду завітали студенти першого курсу юридичного факультету Чорноморського національного університету імені Петра Могили, який розташовується у м. Миколаєві, а також старший викладач кафедри конституційного та адміністративного права і процесу цього ж університету і перший заступник прокурора Миколаївської області Олександр Вячеславович Білоус.

 

 

У конференц-залі апеляційного суду Миколаївської області суддя спікер апеляційного суду Олександр Іванович Галущенко розказав майбутнім юристам про специфіку роботи апеляційного суду та про професію судді, яку по праву назвав «вершиною юридичної кар’єри».

«Як стати суддею? Що необхідно знати і до чого прагнути?»

 

 

У своїй промові суддя-спікер апеляційного суду О.І. Галущенко висвітлив скільки саме треба навчатися, який рівень освіти необхідний та які кваліфікаційні іспити складаються для отримання посади судді, які вимоги до кандидатів тощо.

Докладніше суддя спікер зупинився на здійсненні правосуддя у судах Миколаївської області, ознайомив студентів з загальними принципами існування судової системи України, з місцем в ній апеляційного суду, як важливої ланки в системі судоустрою нашої країни. Інформував щодо судової реформи та її змісту, кількості судів загальної юрисдикції Миколаївської області, а також розповів про склад апарату апеляційного суду, його завдання та обов’язки. Крім цього, зупинився на основних засадах та завданнях судочинства в апеляційному суді, на дотриманні прав громадян на справедливий і чесний судовий розгляд будь-якої справи.

 

 

Перший заступник прокурора Миколаївської області Олександр Вячеславович Білоус провадив лекцію і ознайомив студентів з розташуванням учасників процесу у залі судових засідань, з правилами поведінки у суді та іншими деталями судового процесу.

Зустріч вийшла цікава і змістовна. Апеляційний суд Миколаївської області завжди відкритий і радий співпраці зі студентами.

 

За повідомленням прес-служби суду