Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, який намагався вбити співмешканку, засуджено на 8 років позбавлення волі

06 лютого 2018, 13:14

Колегією суддів Балтського райсуд засуджено 42-річного вінничанина за замах на вбивство своєї співмешканки.

Злочин стався влітку минулого року в селі Концеба Савранського району. Як встановлено в ході досудового слідства та судового розгляду, обвинувачений, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння в домогосподарстві своєї співмешканки, з якою познайомився через мережу Інтернет, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, діючи умисно, передбачаючи та бажаючи заподіяння їй смерті, умисно наніс останній чисельні удари дерев’яною скалкою, кулаками рук та ногами в область голови, внаслідок чого спричинив їй тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми у формі геморагічного забою головного мозку важкого ступеня, перелом верхньо-щелепної та фронтальної пазухи зліва, 3-х забійних ран голови, множинних крововиливів та саден голови,  які  відносяться до тяжких тілесних ушкоджень за критерієм небезпеки для життя.

Після жорстокого побиття, обвинувачений шматком тканини зв’язав ноги потерпілій та руки еластичним бинтом в зап’ястях та ліктях, попередньо завівши їх за спину. В такому стані  він посадив потерпілу на стілець та прив’язав  її до нього, іншим шматком тканини він перев’язав рота бідолашній, скувавши таким чином її рухи і позбавив можливості викликати сторонніх осіб  на допомогу,  однак злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі, оскільки  в цей час на подвір’я зайшла сусідка, та побачивши  закривавлений  рушник і почувши приглушений голос потерпілої про допомогу, покликала сусідів, які одразу прибігли та знайшли потерпілу у вищеописаному стані, і викликали швидку допомогу та поліцію. Обвинувачений в цей момент сховався у шафі, злякавшись самосуду сусідів.

Обвинувачений винним себе у вчиненні інкримінованого йому кримінальному правопорушенні визнав, пояснивши, що він не бажав настання смерті потерпілої, його дії були спрямовані виключно на те щоб заспокоїти її, оскільки вона сама спровокувала сварку і  вела себе істерично.

Вироком Балтського райсуду обвинуваченого визнано винним в замаху на вбивство та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі.

За повідомленням прес-служби суду