Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд заарештував майно підприємства, яке незаконно вирубувало дерева

06 лютого 2018, 11:31

Колегія суддів кримінальної палати Апеляційного суду Сумської області скасувала ухвалу суду першої інстанції про відмову слідчому та прокурору в арешті майна юридичної особи, яка в обласному центрі незаконно вирубувала дерева.

Працівники товариства з обмеженою відповідальністю здійснювали поруб зелених насаджень, які знаходяться в державній власності. Правоохоронні органи виявили їх за незаконною діяльністю в районі вулиці Мухіної в м. Суми наприкінці грудня минулого року. Під час огляду місця події були вилучені вантажний автомобіль «КАМАЗ» з маніпулятором, у кузові якого знаходилося стовбури спиляної лісосировини довжиною приблизно 2 м, свідоцтво про реєстрацію даного транспортного засобу, бензопила тощо.

За даним фактом правоохоронними органами було відкрито кримінальне провадження й оскільки вилучене може свідчити про вчинення злочину, то слідчий звернувся до суду з клопотанням накласти на майно арешт з метою запобігання його приховування, пошкодження, зникнення, знищення. Проте, ухвалою слідчого судді Ковпаківського районного суду м. Суми в задоволенні клопотання було відмовлено.

Не погоджуючись з таким рішення, сторона обвинувачення подала апеляційну скаргу, в якій просила скасувати зазначену ухвалу та постановити нову, якою клопотання слідчого задовольнити. Розглянувши матеріали кримінального провадження, колегія суддів апеляційного суду скаргу прокурора задовольнила, оскільки висновки слідчого судді не відповідали фактичним обставинам кримінального провадження, належним чином не вмотивовані і не ґрунтувалися на вимогах кримінального процесуального закону.

За повідомленням прес-служби суду