Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За незаконне виготовлення та зберігання наркотичного засобу без мети збуту 58-річного мешканця м. Покровська засуджено до 1 року позбавлення волі

06 лютого 2018, 10:54

Красноармійським міськрайонним судом Донецької області розглянуто кримінальне провадження про обвинувачення 58-річного чоловіка у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Судовим розглядом встановлено, що у жовтні 2016 року,  обвинувачений заходячись на лісосмузі, розташованій за парком «Ювілейний» на м-ні «Південний», м. Покровськ, Донецької області, виявив один дикорослий кущ рослини коноплі. Після чого, знаючи, що з вказаної рослини можливо виготовити особливо небезпечний наркотичний засіб, зірвав верхівкові частини та листя, та діючи умисно, з метою незаконного зберігання наркотичного засобу, без мети збуту, не маючи передбаченого законом дозволу на здійснення законних дій з наркотичними засобами, зібрав їх, тимчасово незаконно придбав особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс не менше 10,66 г. Після чого, придбаний наркотичний засіб, у цей же день переніс за місцем свого проживання  у м. Покровську, де висушив та подрібнив шляхом перетирання руками, тим самим незаконно виготовив наркотичний засіб – канабіс. Після чого, виготовлений наркотичний засіб помістив у поліетиленовий пакет та поклав у праву кишеню куртки, та став зберігати при  собі для особистого вживання шляхом паління, без мети збуту.

21.03.2017 року близько 13 год. 00 хв., на  цього чоловіка, який знаходився біля будинку на м-ні «Лазурний» у м. Покровськ  та зберігав у правій кишені куртки, вдягнутої на ньому, пакет з наркотичним засобом – канабісом, за вживання алкогольних напоїв у громадському місці працівниками поліції був складений протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.178 КУпАП.

Після чого,  в цей же день працівниками поліції за добровільною письмовою згодою  обвинуваченого було проведено огляд його особистих речей, де у правій кишені  куртки вдягнутої на останньому був виявлений поліетиленовий пакет, в якому знаходився належний йому особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс масою 10,66 г.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав у повному обсязі, щиро розкаявся, погодився з кваліфікацією вчиненого ним діяння та обставинами вчинення кримінального правопорушення і дав показання, які за своїм змістом відповідають викладеним вище обставинам вчинення кримінального правопорушення.

Вироком Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 16.01.2018 року  вказаного чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 309  КК України та призначено  йому покарання йому покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік.

На підставі ст.75 КК України  звільнено від відбування призначеного судом покарання з випробуванням, з іспитовим строком на 1 рік та  зобов’язано останнього періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, а також  повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

За повідомленням прес-служби суду