Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Довічне позбавлення волі отримав мешканець м. Подільськ за жорстоке вбивство двох осіб та умисне спричинення третій особі тяжких тілесних ушкоджень, від яких вона померла

02 лютого 2018, 13:35

Вироком Роздільнянського районного суду Одеської області до довічного позбавлення волі був засуджений К. за вчинення злочину, передбаченого п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, вчинене людиною, яка раніше вчиняла умисне вбивство). Також цим же вироком К. визнаний винним і засуджений за вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та ч. 1 ст. 185 КК України (таємне викрадання чужого майна).

Як встановлено судом першої інстанції, наприкінці січня 2012 року обвинувачений К., який нещодавно відбув покарання у виді 15 років позбавлення волі за вчинення умисного вбивства, знову вчинив умисні вбивства потерпілих К. та Н., а також умисно спричинив потерпілій Г. тяжкі тілесні ушкодження, які потягли її смерть. Обвинувачений К. в суді не заперечував проти застосування ним до потерпілих насильницьких дій, проте стверджував, що такі його дії були спровоковані поведінкою самих потерпілих та вчинені ним у стані сильного душевного хвилювання. Зокрема, обвинувачений К. пояснив, що потерпілі Н. та Г., до яких він прийшов додому, у грубій формі відмовили йому у продажі спиртних напоїв, що викликало його обурення, а потерпілий К. під час спільного вживання алкогольних напоїв начебто приділяв надмірну увагу співмешканці обвинуваченого К.

Під час судового розгляду було встановлено, що всі злочини скоєні обвинуваченим К. на грунті зловживання спиртними напоями і в стані алкогольного сп’яніння. Також судом першої інстанції встановлено, що в період скоєння обвинуваченим К. інкримінованих йому злочинів, він не страждав будь-якими хворобливими психічними розладами, а співвідношення дій обвинуваченого та потерпілих не свідчить про перебування обвинуваченого в стані необхідної оборони.

Враховуючи всі пом’якшуючи та обтяжуючи обставини, Роздільнянський районний суд Одеської області призначив обвинуваченому К. покарання у виді довічного позбавлення волі.

Будучи незгодними з вироком суду, обвинувачений та його захисник оскаржили його до апеляційного суду з мотивів невідповідності вироку вимогам кримінального та кримінального процесуального законодавства, проте апеляційний суд, дослідивши доводи апеляційних скарг та матеріали кримінального провадження, погодився з висновками Роздільнянського районного суду Одеської області, викладеними у вироку від 12 жовтня 2017 року, щодо доведеності вини обвинуваченого та відповідності призначеного йому покарання тяжкості скоєних злочинів та особи обвинуваченого, залишивши вирок без змін.

Пошук процесуальних документів по даному кримінальному провадженню можливо здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №507/292/17.

За повідомленням прес-служби суду