Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Першокурсники правничого факультету цікавляться роботою в суді

02 лютого 2018, 14:45

Попри зайнятість і навантаження, судді Апеляційного суду Рівненської області завжди радо зустрічають студентів-правників, які уже за кілька років можуть прийти до суду працювати, а згодом і стати суддями. Основною ідеєю плідної співпраці суду апеляційної інстанції зі студентами юридичних спеціальностей є популяризація роботи в суді, формування майбутнього високопрофесійного  персоналу.

Сьогоднішні наші гості — студенти-першокурсники Навчально-наукового інституту права Національного університету водного господарства та природокористування. Їх викладач, Вікторія Гришко, освітній процес спрямовує таким чином, аби студенти, окрім теоретичних знань, отримували й практичний досвід, який уже найближчим часом знадобиться майбутнім юристам для досягнення професійних висот.

Студенти побували на кількох судових засіданнях, у ході яких розглядались матеріали адміністративних проваджень за різними статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також Митного кодексу України.

Суддя-секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області Василь Сачук після завершення засідання поспілкувався зі студентами, розповів їм про вимоги, які нині ставляться державою перед судовою владою, акцентував увагу майбутніх правників на професійних якостях, якими обов’язково повинні володіти випускники юридичних факультетів, а також розповів про нові процесуальні кодекси та зміни, що відбулися. 

Під час екскурсії приміщенням Апеляційного суду Рівненської області на запитання студентів відповіли судді-спікери Сергій Єремейчук та Сергій Хилевич. Ці судді не лише здійснюють судочинство, а ще й охоче та уміло спілкуються з засобами масової інформації, громадськістю, представниками громадських активістів. Увагу гостей судді-спікери звернули на старанності й скрупульозності в навчанні, що дозволить їм посісти гідне місце в юриспруденції.  

За повідомленням прес-службу суду