Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За викрадення майна - позбавлення волі з випробуванням на 1 рік

02 лютого 2018, 13:02

Громадянин М. в ніч з 23 червня 2017 року на 24 червня 2017 року умисно, з корисливих мотивів, з метою таємного викрадення чужого майна, віджавши ломом ролет та пластикове вікно нежилої будівлі, розташованої у м.Чорноморськ, проник до неї, звідки таємно  викрав майно: перфоратор марки «Електромаш», вартістю 1200 гривень, кутову шліфувальну машинку марки «Defiant-DAF-800», номер S/N^170900256, вартістю 1000 грн., відбійний молоток «Bosh», вартістю 13000 грн., зварювальний апарат «Nordica», вартістю 2500 грн., електричний подовжувач довжиною 50 м, вартістю 700 грн., а всього на загальну суму 17400 грн.

В судовому засіданні обвинувачений М. повністю визнав себе винним у вчинені інкримінованого йому кримінального правопорушення та визнав заявлений до нього потерпілим цивільний позов, не оспорював фактичні обставини кримінального. З вартістю викраденого майна був згоден.  У вчиненому розкаявся.

Дослідивши досудову доповідь органу пробації та дані про особу обвинуваченого, Іллічівський міський суд Одеської області встановив, що він раніше не судимий, за місцем мешкання характеризується як особа, щодо якої скарг не надходило, не одружений, не працює, на обліку у лікаря-психіатра та нарколога не перебуває .

Обставинами, що пом'якшують покарання обвинуваченого, суд визнав його з'явлення із зізнанням, щире каяття, сприяння досудовому розслідуванню та суду у встановленні істини у справі та часткове відшкодування завданого збитку.

Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого, судом не встановлено.

Характер і ступінь суспільної небезпеки  вчиненого кримінального правопорушення, особа обвинуваченого, висновок органу з питань пробації про можливість його виправлення без реального позбавлення або обмеження волі на певний строк дають суду підстави вважати, що його виправлення та перевиховання можливі без ізоляції від суспільства, у зв'язку із чим відповідно до ст.75 КК України він підлягає звільненню від відбування основного покарання з випробуванням, а також на нього слід покласти обов'язки, передбачені ст.76 КК України, які є необхідні і достатні для його виправлення з урахуванням ступня тяжкості вчиненого злочину, особи винного та обставин, що пом’якшують покарання. 

Потерпілий звернувся до суду із цивільним позовом до обвинуваченого, стверджуючи, що вчиненим злочином йому завдана майнова шкода, пов'язана з вартість викраденого у нього майна (з урахуванням повернутого майна),  і моральна шкода.

Потерпілий просив стягнути з обвинуваченого на свою користь в рахунок відшкодування матеріальної шкоди  16400 грн., в рахунок відшкодування моральної шкоди - 1000 грн.

Обвинувачений визнав заявлений до нього потерпілим цивільний позов і не оспорював його розмір.

Іллічіський районний суд вважає, що неправомірними діями обвинуваченого, внаслідок яких було вкрадено майно потерпілого йому було заподіяно моральної шкоди, яка виразилася в його моральних стражданнях, погіршенні його психічного й фізичного здоров'я та в істотній зміні його нормальних життєвих зв'язків.

Суд вважає, що з урахуванням глибини і тривалості моральних страждань потерпілого на його користь із обвинуваченого слід стягнути  1000 грн. у рахунок відшкодування моральної шкоди.

Цивільний позов потерпілого задовольнили, стягнути з М.на його користь в рахунок відшкодовування майнової шкоди  16400 грн., в рахунок відшкодування моральної шкоди -  1000 грн.

За повідомленням прес-служби суду

Ознайомитися з текстом вироку можливо у Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером провадження  № 501/2599/17, 1 -кп/501/81/18.

 

За повідомленням прес-служби суд