Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер взяла участь у роботі круглого столу щодо реформування системи примусового виконання рішень

01 лютого 2018, 16:58

31 січня 2018 року суддя – спікер Апеляційного суду Полтавської області Олена Обідіна взяла участь у роботі круглого столу, що був присвячений питанням реформ системи примусового виконання рішень в Україні.

Участь у заході взяли судді місцевих судів, представники Головного територіального управління юстиції у Полтавській області, державні та приватні виконавці, адвокати та громадські активісти. Учасники заходу обговорили законодавчі та інституційні перепони, що заважають успішному впровадженню реформ у сфері примусового виконання рішень.

Зокрема, суддя-спікер Олена Обідіна, у своєму виступі зупинилась на новелах Цивільного процесуального кодексу  України в частині питань, пов’язаних з виконанням судових рішень та судового контролю за виконанням судових рішень. Також Оленою Іванівною було ініційовано до обговорення питання удосконалення механізму впливу на учасників виконавчого провадження у випадках зловживання ними своїми правами та обговорено питання і складності, які виникають на практиці під час реалізації майна, в тому числі  і щодо  незавершеного будівництвом  та  перебуваючого в іпотеці.  

Захід відбувся в рамках всеукраїнського правозахисного проекту «Ефективне виконання судових рішень – ключ до успішного завершення судової реформи», який реалізовує БО «Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги» за сприяння Міністерства юстиції України та за підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів в Україні.

 

За повідомленням прес-служби суду

(фото ГТУ юстиції у Полтавській області)