Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Cудді Апеляційного суду Київської області визначились з делегатами на XV з'їзд суддів України

01 лютого 2018, 18:36

 

 

Секретар судової палати з розгляду цивільних справ Савченко Сергій Іванович  під час свого виступу зазначив про позитивну динаміку в роботі суддів цивільної палати, яка виразилась в покращенні якості відправлення правосуддя, зменшенні кількості скасованих судових рішень. Також відмічено і позитивну динаміку в оперативності розгляду апеляційних скарг . В порівнянні з 2016 роком зменшилась і кількість надходжень справ для апеляційного розгляду, однак тенденція зменшення надходжень справ  не вплинула на зменшення навантаження на суддю, оскільки штат суддів є неукомплектованим.

Секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Слива Юрій Михайлович підводячи підсумок роботи судової палати з розгляду кримінальних справ вказав на тенденцію до значного надходження справ, а саме їх кількість збільшилась в порівнянні з 2016 роком на 46 %. Навантаження на суддів також неупинно зростає, що в тому числі й пов’язано з кадровою неукомплектованістю судової палати. В зв’язку з незадовільним кадровим забезпеченням у судах першої інстанції, значно збільшилась кількість подань до апеляційної інстанції про передачу для судового розгляду кримінальних проваджень з одного суду до іншого. Проте якість та оперативність розгляду апеляційних скарг суддями судової палати з розгляду кримінальних справ продовжує бути  на високому рівні.

Секретар судової палати з розгляду кримінальних справ Слива Юрій Михайлович виступив з ініціативою висунення кандидатом для обрання членом Вищої ради правосуддя черговим XV з’їздом суддів України суддю Апеляційного суду Київської області Говоруху Володимира Івановича. Колектив суду одноголосно підтримав таку ініціативу та вважає свого колегу гідним представником суддівського корпусу до незалежного конституційного органу державної влади та суддівського врядування, який діє в Україні на постійній основі для забезпечення незалежності судової влади.

Суддівський колектив Апеляційного суду Київської області на альтернативній основі шляхом таємного голосування більшістю голосів обрав делегатами на черговий XV з’їзд суддів України, проведення якого заплановано на 5-6 березня 2018 року з резервною датою 7 березня 2018 року,  суддів Говоруху Володимира Івановича та Сліпченка Олександра Івановича.

За повідомленням прес-служби суду