Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловіку, який скоїв розбійний напад з застосуванням зброї на працівницю кредитної установи в серпні 2017 року

01 лютого 2018, 15:09

Сьогодні Ленінський районний суд м. Миколаєва в складі: головуючого – судді Крутія Юрія Петровича, суддів: Тихонової Н. С., Кирильчука О. І., ухвалив вирок громадянину Т., 1971 року народження.

Вироком суду встановлено, що 17.08.2017 о 16:45 обвинувачений Т. проник до приміщення кредитної установи, розташованої за адресою: м. Миколаїв, вул. Погранічна (раніше – Чигрина), де погрожуючи застосуванням ножа, який він для цього заздалегідь взяв з собою, змусив потерпілу С. віддати йому наявні у неї, як працівника компанії, грошові кошти. Усвідомлюючи таку погрозу, як небезпечну для свого життя та здоров’я, потерпіла віддала Т. грошові кошти в сумі 11 520 грн., що належали ТОВ та знаходилися у касі.

Обвинувачений з місця скоєння кримінального правопорушення зник та розпорядився викраденим майном на власний розсуд.

В судовому засідання обвинувачений свою вину визнав та пояснив суду, що 17.08.2017 року він їхав з роботи, працював в с. Нечаяне по будівництву. На автовокзалі залишив інструмент та пішов в бар, де вживав спиртне. Потім побачив вивіску "Швидко Гроші", та вирішив здійснити пограбування кредитної установи. Зайшовши всередину, дістав зі шкарпетки кухонний ніж, який носив з собою для різки гіпсокартону, та погрожуючи ножем, сказав дівчині, щоб та віддала гроші. Дівчина віддала йому 11520 грн., після чого сів в маршрутне таксі та поїхав в с. Нечаяне. У вчиненому кається.

Суд вважав, що дії обвинуваченого Т. необхідно кваліфікувати за ч.3 ст. 187 КК України, тобто напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний з проникненням в інше приміщення.

Вивченням особи обвинуваченого встановлено, що він раніше не судимий, на обліку в МОПЛ не перебуває, перебуває на «Д» обліку в ОНД з 06.06.2012 з діагнозом: «Синдром залежності від алкоголю», характеризується негативно, проживає з братом, який перебуває на  «Д» обліку у психіатра.

Колегія суддів ухвалила – громадянина Т. визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України та з урахуванням ст. 69 КК України призначити йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке належить йому на праві приватної власності, рахуючи строк покарання з 19 серпня 2017 року. З Т. на користь потерпілої стягнуто 11 520 (одинадцять тисяч п’ятсот двадцять) гривень в рахунок відшкодування моральної шкоди, завданої злочином. Крім того, з Т. на користь ТОВ стягнуто 11 520 (одинадцять тисяч п’ятсот двадцять) гривень в рахунок відшкодування матеріальних збитків, завданих злочином.

 За повідомленням прес-служби суду