Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпропетровський апеляційний господарський суд та господарські суди Дніпропетровського округу в черговий раз очолили рейтинг судів господарської юрисдикції за критерієм якості здійснення правосуддя.

01 лютого 2018, 10:38

За даними Статистичного бюлетеня господарських судів України щодо результатів перегляду рішень господарських судів України за 2017 рік Дніпропетровський апеляційний господарський суд посів перше місце серед апеляційних господарських судів України за критерієм якості здійснення правосуддя, отримавши найменшу кількість змінених та скасованих постановлених судових рішень за результатами їх перегляду у касаційній інстанції, що у відсотковому співвідношенні становить 6,7% від загального числа постановлених судом рішень, при середньому по апеляційних господарських судах України 8,9%.

В свою чергу Дніпропетровський апеляційний округ посів першу сходинку за критерієм якості здійснення правосуддя отримавши найменшу кількість змінених та скасованих за результатами постановлених судових рішень, що у відсотковому співвідношенні становить 2,7 %, при середньому по апеляційних округах – 4,5%.

В тому числі найкращих показників якості розгляду справ серед місцевих господарських судів України досягнуто господарським судом Дніпропетровської області,  який відносяться до Дніпропетровського апеляційного округу, де кількість змінених та скасованих судових актів становить 2,1%  від постановлених ним, за середнього такого показника по господарським судам України 3,5%.

За вказаним критерієм господарський суд Кіровоградської області,  який також відносяться до Дніпропетровського апеляційного округу, увійшов до трійки лідерів, посівши третє місце разом з господарськими судами Вінницької, Волинської та Луганської областей де кількість змінених та скасованих судових актів становить 2,5%  від постановлених ними, за середнього такого показника по господарським судам України 3,5%.

Отже, знову Дніпропетровський апеляційний господарський суд, разом із господарськими судами округу, очолили рейтинг судів господарської юрисдикції за критерієм якості здійснення правосуддя за підсумками роботи за  2017 рік.

Безумовно досягнення таких результатів є наслідком спільної злагодженої роботи Дніпропетровського апеляційного господарського суду і судів апеляційного округу та тенденції останніх років щодо підвищення якості постановлених судових рішень, забезпечення належного рівня правосуддя, захисту прав та охоронюваних законом інтересів учасників правовідносин у сфері господарювання.

Керівництво Дніпропетровського апеляційного господарського суду дякує суддям та працівникам апаратів Дніпропетровського апеляційного господарського суду та господарських судів округу за комплексну, узгоджену та сумлінну роботу на шляху утвердження верховенства права та справедливості.

За повідомленням прес-служби суду