Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ірпінський міський суд Київської області поскаржився до ВРП на розміщення на об’єкті зовнішньої реклами інформації, яка містить ознаки втручання у здійснення правосуддя, неповаги до суду і суддів

31 січня 2018, 12:49

30 січня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Ірпінського міського суду Київської області Карабази Н.Ф. про втручання в діяльність цього суду та її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя

30 січня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Ірпінського міського суду Київської області Карабази  Н.Ф. про втручання в діяльність суду та її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

У повідомленні суддя зазначила, що 23 січня 2018 року на конструкції об’єкта зовнішньої реклами (сіті-лайті) було розміщено неправдиву інформацію, яка містить ознаки втручання у здійснення правосуддя, неповагу до суду і суддів, а також зберігання, використання і поширення інформації, яка дискредитує суд та розцінюється як вплив на безсторонність суду та конкретного суддю.

Крім того, 23 січня 2018 року на офіційному сайті Ірпінської міської ради викладено фото вказаного об’єкта зовнішньої реклами.

Цього самого дня Ірпінський міський суд звернувся до Ірпінської міської ради щодо припинення розповсюдження неправдивої інформації в мережі Інтернет та видалення викладеного фото об’єкта зовнішньої реклами (сіті-лайта), розміщеного на офіційному сайті Ірпінської міської ради. Однак, незважаючи на неодноразові звернення безпосередньо до Ірпінської міської ради, цю неправдиву інформацію видалено не було.

Водночас Ірпінський міський суд Київської області звернувся до правоохоронних органів з відповідними заявами щодо встановлення винних осіб, якими розміщено неправдиву інформацію на об’єкті зовнішньої реклами (сіті-лайті), та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

У повідомленні суддя зазначає, що відповідно до частини третьої статті 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд або суддів у будь-який спосіб, неповага до суду чи суддів, збирання, зберігання, використання і поширення інформації усно, письмово або в інший спосіб з метою дискредитації суду або впливу на безсторонність суду, заклики до невиконання судових рішень забороняються і мають наслідком відповідальність, установлену законом.

Відповідно до частини четвертої статті 6 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи повинні утримуватися від заяв та дій, що можуть підірвати незалежність судової влади.

У зв’язку з наведеним суддя Ірпінського міського суду Київської області Карабаза Н.Ф. просить Вищу раду правосуддя вжити відповідних заходів реагування.

 

Прес-центр судової влади України