Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченим в умисному вбивстві продовжено строк тримання під вартою

30 січня 2018, 12:25

Овідіопольським районним судом Одеської області продовжилось слухання кримінальної справи за обвинуваченням А., Р. та Н. за ч. 2 ст. 147, ч. 3 ст. 186, п.п. 3,9,12 ч. 2 ст. 115 КК України.

В судовому засіданні прокурор просив суд продовжити строки тримання під вартою обвинуваченим А., Р. та Н. до двох місяців, тобто до 29.03.2018 р., враховуючи, що останні обвинувачуються у скоєнні умисних, корисних особливо тяжких злочинів, скоєних спільно за попередньою змовою групою осіб, санкція за який передбачає позбавлення волі від 10-ти років до 15-ти років або довічним позбавленням волі, всі є громадянами іноземної держави – Узбекистану, не мають постійного місця роботи, засобів існування і міцних соціальних зв’язків, а обвинувачені А. та Р. не мають постійного місця проживання на території України, з чим погодилась представниця потерпілої і проти чого не заперечували обвинувачені та захисниця В., які просили суд, змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт

Захисники С. та З., перекладач С. в підготовче судове засідання не з’явився, про дату, час та місце засідання повідомлявся належним чином, особисто під розписку, причини неявки не повідомили, від захисника З. до суду надійшло клопотання, в якому він просив суд відкласти слухання підготовчого судового засідання у зв’язку з його зайнятістю в іншому судовому засіданні.

Судом встановлено, що А., Р. та Н. обвинувачуються у скоєнні умисних, корисних особливо тяжких злочинів, скоєних спільно за попередньою змовою групою осіб, санкція за які передбачають позбавлення волі від 10-ти років до 15-ти років або довічним позбавленням волі, всі є громадянами іноземної держави – Узбекистану, не мають постійного місця роботи, засобів існування і міцних соціальних зв’язків, а обвинувачені А. та Р. не мають постійного місця проживання на території України, а тому на думку суду, можуть переховуватися від суду, в будь-який момент покинути межі України, незаконно впливати на потерпілу чи її представницю та свідків по справі, а також можуть вчинити інші кримінальні правопорушення, продовжити займатися злочинною діяльністю чи ухилитися від суду, а тому з урахуванням наявності ризиків, зазначених ст. 177 КПК України і у відповідності до порядку, передбаченого ст.ст. 178,183 КПК України, суд вважає необхідним продовжити строки тримання під вартою у відношенні всіх трьох обвинувачених на строк до двох місяців, оскільки скасування або зміна цього запобіжного заходу з урахуванням осіб обвинувачених та тяжкості скоєних ними особливо тяжких умисних, корисних злочинів, не зможе запобігти ризику вчинення обвинуваченими інших кримінальних правопорушень. 

           В результаті проведенного засідання головуючий судя ухвалив продовжити строк тримання під вартою обвинуваченим: А., Р. та Н. - в Одеському слідчому ізоляторі № 21 на строк до 29 березня 2018 року. 

В звязку з неявеою в судове засідання захисника та перекладача судове засідання перенесене на 08 лютого 2018 року о 14:00 в приміщенні Овідіопольського районного суду Одеської області.

 

Головуючий судя – Гандзій Д.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 521/16188/17.

За повідомленням прес-служби суду