Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

29 січня проведено обговорення перебігу судової реформи в Україні

30 січня 2018, 11:18

29.01.2018  ВГО «Комітет виборців України»  у прес-центрі «Чиста політика» поведено відкрите громадське обговорення  перебігу судової реформи в Україні.

Протягом січня-лютого 2018 року Комітет виборців України проводить в регіонах України низку відкритих громадських обговорень щодо перебігу судової реформи в областях.

Метою проекту є «ПІДВИЩЕННЯ ОБІЗНАНОСТІ ГРОМАДСЬКОСТІ ЩОДО СТАНУ ТА ХОДУ СУДОВОЇ РЕФОРМИ НА МІСЦЕВОМУ ТА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНЯХ», що виконує ВГО «Комітет виборців України», в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Участь  у заході прийняли представники судових установ,  ЗМІ, громадських організацій, лідери громадської думки, експерти.

Господарський суд Чернігівської області на зазначеному заході представила прес-секретар суду Гуринець Юлія.

Програма заходу складалася з  трьох блоків: прозорість діяльності суддів, фінансове забезпечення та контроль над суддями.

Учасники заходу обговорили такі питання, як: електронний суд, е-декларування, моніторинг способу життя суддів – рівність всіх громадян; фінансування судів; професійний контроль: Вища  рада правосуддя та Вища кваліфікаційна комісія, Громадська рада доброчесності.

Присутні мали можливість прийняти участь у змістовних дискусіях з обговорення реформування судової системи у сучасних умовах, а також отримати відповіді на запитання від спікерів та експертів.

За повідомленням прес-служби суду