Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Потерпілому призначено грошове стягнення за неявку в суд апеляційної інстанції

29 січня 2018, 16:09

Колегія апеляційного суду Миколаївської області в складі головуючої Куценко О.В., суддів Міняйла М.П. та Фаріонової О.М. розглядає апеляційне провадження за апеляційними скаргами начальника Веселинівського відділу Вознесенської місцевої прокуратури Миколаївської області, захисників в інтересах  обвинуваченого Дуброва Г.О. і Паладія М.А. на вирок Братського районного суду Миколаївської області від 17.03.2017 року.

 

 

Справа до розгляду апеляційним судом призначалась неодноразово у зв’язку з неявкою потерпілого, оскільки апеляційним судом визнано явку вказаного потерпілого обов’язковою, про що його було належним чином повідомлено.

Однак, сьогодні, потерпілий - депутат Чмирь С.М., в черговий раз у судове засідання не з’явився. До апеляційного суду Миколаївської області надійшла письмова заява його захисника про відрядженням до м. Києва, однак документів на підтвердження цієї обставини апеляційному суду не надано, тому апеляційний суд дійшов висновку, що потерпілий Чмирь С.М. 29.01.2018 року повторно без поважних причин не з’явився в судове засідання апеляційного суду.

 

 

Відповідно до ч.1 ст. 139 КПК України якщо потерпілий, який був в установленому законом порядку викликаний і не з’явився  без поважних причин до суду, на нього накладається грошове стягнення від  0,5 до 2 розмірів прожиткового мінімуму для  працездатних осіб.

Колегія суддів апеляційного суду Миколаївської області після нарадчої кімнати постановила: накласти на потерпілого Чмиря  С.М. за неявку на апеляційний розгляд 29.01.2018р. на 10:00 год. грошове стягнення в розмірі  двох  прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 3524 грн., копію ухвали негайно направлено для відома і призначено чергове засідання на 9 лютого 2018 року.

 За повідомленням прес-служби суду