Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ВККСУ провели зустріч із місією з оцінки допомоги ЄС у реалізації реформ у сфері юстиції

29 січня 2018, 09:09

25 січня 2018 року у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України відбулася робоча зустріч представників Комісії з місією з оцінки допомоги ЄС у реалізації реформ у сфері юстиції.

Мета зустрічі – обговорити результати діяльності Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» протягом 2013 – 2017 років та підготувати рекомендації для роботи нового Проекту ЄС «ПРАВО».

У зустрічі взяли участь Голова Комісії Сергій Козьяков, керівник секретаріату Комісії Олена Пономаренко, члени місії з оцінки допомоги ЄС у реалізації реформ у сфері юстиції Ігор Пеллічярі, Даріо Квінтавалле та національний експерт Проекту ЄС «ПРАВО» Оксана Матіяш.

Учасники обговорили результати співпраці Комісії з Проектом ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», а саме допомогу Проекту в рамках конкурсу до Верховного Суду, добору кандидатів на посаду судді, кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді та конкурсу до Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

Зокрема за підтримки Проекту було здійснено експертизу нормативно-правових актів Комісії, надано підтримку у розробленні тестових та практичних завдань, проведенні психологічних тестувань та тренінгів для членів Комісії щодо їх здійснення, питаннях комунікації та інше.

Довідково:

Проект ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» здійснював свою діяльність протягом 2013-2017 років, активно сприяючи співпраці основних учасників сектору юстиції, зокрема  Міністерства юстиції України, представників судової влади, правничої професії та громадянського суспільства з метою надання допомоги у формуванні та реалізації комплексної програми реформування сектору юстиції відповідно до принципів демократії, верховенства права та кращого європейського досвіду. Проект реалізовувався Консорціумом країн-членів ЄС на чолі з Justice Cooperation Internationale, Франція. 

За повідомленням ВККСУ