Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із роботою суду знайомилися учні початкової школи

29 січня 2018, 10:33

26 січня 2018 року до Котелевського районного суду знову завітали школярі. Цього разу суд відвідали учні 2 «Б» класу Котелевської гімназії № 1  та їх класний керівник Шеремет Тетяна Миколаївна.

Зустріли учнів суддя-спікер Цвітайло Павло Вікторович і заступник керівника апарату Ярослава Павленко, яка виконує обов’язки прес-секретаря суду. Ярослава Іванівна провела коротку екскурсію приміщенням суду. Діти відвідали канцелярію, архів суду, де подивилися як зберігаються судові справи.

Потім хлопців та дівчат запросили до зали судових засідань, де розглядаються кримінальні справи. Діти з цікавістю розглядали, які місця займають судді, адвокати, прокурори, а також підозрюваний чи обвинувачений.

Школярі дізналися про можливість проведення судових засідань у режимі відеоконференції та прослухали розповідь про притаманні судовій системі атрибути. Діти також дізналися, що суддя здійснює правосуддя в мантії  з надгрудним  знаком та як одягаються судді в інших країнах. Юні відвідувачі мали можливість приміряти на себе мантію судді і нагрудний знак та із задоволенням фотографувалися.

Спілкувався з дітьми і суддя–спікер Павло Вікторович Цвітайло, який доступною мовою розповів школярам про законодавство, яке захищає їхні права. Учні дізналися про найголовніший закон нашої держави – Конституцію України, де зібрані основні правила, за якими повинні жити та працювати всі громадяни.

Хлопцям та дівчатам продемонстрували казкове судове засідання та запросили їх взяти участь у вирішенні судових справ на основі добрих казок, щоб закріпити отримані знання.

А закінчилась зустріч цікавою грою, яка наочно продемонструвала соціальні й емоційні зв’язки, що забезпечують необхідні умови для виживання та розвитку дитини.

Покидали приміщення суду школярі сповнені приємних вражень від побаченого та почутого!

За повідомленням перс-служби суду