Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар-тренінг з функціонування інституту присяжних.

29 січня 2018, 08:58

 26 січня 2018 року на базі Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні відбувся семінар-тренінг з функціонування інституту присяжних.

 Від Чаплинського районного суду Херсонської області у семінарі взяла участь керівник апарату суду Байбуза Оксана Анатоліївна.

 Керівник проекту Сергій Саханєнко наголосив на тому, що відповідно до статті 124 Конституції України народ безпосередньо бере участь у здійсненні правосуддя через присяжних. Так, відповідно до статті 129 Конституції України, судочинство провадиться суддею одноособово, колегією суддів чи судом присяжних.

На семінарі висвітлено такі основні теми: правовий статус присяжного в Україні, особливості кримінального та цивільного провадження за участю присяжних, функції органів місцевого самоврядування щодо формування списку присяжних, матеріально-фінансове та організаційне забезпечення діяльності присяжних.

Кандидат юридичних наук, доцент Андрій Фальковський розкрив тему особливостей кримінального та цивільного провадження за участю присяжних. Присутні на семінарі представники судів області та ТУ ДСА в Херсонській обалсті мали змогу взяти участь у практичних задачах, перевіривши таким чином свої знання щодо функціонування інституту присяжних в Україні.

Головний спеціаліст сектора аналітично-консультаційної роботи юридичного відділу Херсонської міської ради Костенко Крістіна довела до відому присутніх порядок включення громадян до списку присяжних.

В ході семінару присутні мали змогу поспілкуватися між собою, обмінятись досвідом роботи з приводу вдосконалення роботи судів щодо функціонування інституту присяжних.

За повідомленням перс-служби суду