Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Менський районний суд захистив права переселенців

26 січня 2018, 10:09

У вересні 2017 року до Менського районного суду Чернігівської області з адміністративним позовом звернулась громадянка N, яка у 2014 році разом з чоловіком та двома малолітніми дітьми переїхала з зони АТО в населений пункт Менського району. Підставою для звернення до суду стала відмова Управління соціального захисту населення Менської РДА в нарахуванні щомісячної адресної грошової допомоги для покриття витрат на проживання та оплату житлово – комунальних послуг позивачу, як уповноваженому представнику сім’ї , включно на чоловіка позивача.

Постановою Менського районного суду від 18 жовтня 2017 року позовні вимоги позивача N було задоволено: дії Управління соціального захисту населення Менської РДА визнано неправомірними  та зобов’язано здійснити нарахування та виплату позивачу щомісячної грошової допомоги як внутрішньо переміщеній особі для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово – комунальних послуг, відповідно до поданої заяви, включно на чоловіка.

Крім цього, з відповідача на користь позивача було стягнуто судовий збір та зобов’язано у місячний строк після набрання постановою законної сили подати до суду звіт про її виконання.

З таким висновком суду погодилась і колегія суддів Київського апеляційного адміністративного суду, яка ухвалою суду від 28 листопада 2017 року, постанову Менського районного суду Чернігівської області залишила без змін.

 22 січня 2018 року, урахуванням встановленого судом додаткового строку для виконання постанови суду та надання про це звіту, до Менського районного суду Чернігівської області надійшов звіт про виконання вищевказаної постанови суду, з якого слідує, що 11 грудня 2017 року управління соціального захисту населення Менської РДА здійснило перерахунок допомоги позивачу, а 19 січня 2018 року кошти зараховані на банківський рахунок громадянки N.          

 За повідомленням прес-служби суду